Aktivitetskalender 

Årsmøte

22. jan. 2020

Årsmøte starter kl 19:00 og avholdes i Jordskifterettens lokaler

Medlemsmøte kl. 19:00

18. mars 2020 

Møte blir hos fotograf Vidar Helle sine lokaler i Coop Extra sine lokaler i Førdegården. Vi skal lære om printing og kalibrering av skjerm

Sommeravslutning kl. 19:00

10. juni 2020

Fotosprint i Førde sentrum

Nigardsbreen

1. feb. 2020

Lørdag 1. Februar har vi planlagt tur til Nigardsbreen(jostedalen) for å fotografere isgrotta og blåis. Vi starter dagen tidleg fra Førde, må prøve å vere inne i jostedalen til 09.00. (Det tar Ca 3t å køyre) Dette for å utnytte mest mulig av dagslyset.
Fra parkeringsplassen er det ca 1,5t på ski inn til breen. Dette er ein lett tur, som dei fleste kan klare å gjennomføre. Inne ved breen vil vi komme til bruke nokre timer til foto, så viktig å ta med seg varme kle og mat. (Blir det bra ver, er det kaldt inne i jostedalen.)
Elles må ein ha med stativ, og gjerne ekstra lys til fotograferingen inne i grotta. Da lysforholda i grotta vil gi lange lukkertider.

Dei som vil vere med må gi beskjed til meg om dette. 
Vi har med oss ein kjentmann inn til breen, dette med tanke på sikkerheten når vi skal opp til breen. Og for å finne isgrotta. Dette koster 1100 kr pr. Stk. Dette blir betalt kontant eller med vipps. 

Medlemsmøte kl. 18:00

20. mai 2020

Hei alle fotovenner!

 

Minner om klubbmøte i morgon Onsdag 20.Mai.

 tema for møte er praktisk makrofotografering, 

vi møtast klokka 18.00 ved museet på mo. Der har vi rikelig med flotte makromotiv!

Ta med kamera, stativ og makrolinse, eller anna egna opptikk. Og gjerne fjernkontroll dersom ein har det.

Tips. Telelinse kan ofte vere veldig godt egna som makrolinse, elles vil også ei linse snudd feil vei også fungere som makro linse. Eks. 50mm. Merk att dette kun fungerer på speilreflekskamera. 

 

Eg tar med ekstra makrolinse til Canon om det er nokon som ønsker å låne dette. 

Mvh,

Silje

Tema for høst: Timelaps

1. sept. 2020 kl. 19:00

Hei!

Da håper vi att alle er klare for å vere med på høstens klubbmøter!

Vi prøver oss på eit møte Tirsdag 01 september. kl. 19:00

Dette møtet blir ute, og temaet er Timelapse fotografering. Vi avtaler sted å møte når vi ser kva ver vi får denne dagen.

Litt enkelt og kort fortalt, så handler Timelapse fotografering om å ta mange stillbilder fra samme punkt. For deretter å sette dette sammen til ein film i ettertid. Dette blir meget effektfullt, og utrulig artig å jobbe med!

Vi vil komme til å vere enten i sentrum av Førde, eller ein annan stad det er lett tilgjengelig med bil. Det blir altså ingen lange avstander å gå. Er det regn , bli vi mest sannsynleg i Førde, da vi kan stå under tak å ta bilder.

Viktig å ha med kamera og stativ! Lurt å sjekke om kameraet ditt har innebygd timer for serieopptak. eventuelt fungerer også fjernkontroll med timerfunksjon godt.

Planen er att alle tar sin egen timelapse, og så blir det eit påfølgande møte veka etterpå, tirsdag 8 september, der vi tar for oss redigering fram til ferdig timelapse.

Sender ut ein mail i løpet av veka om litt info angåande timelapse fotografering, og litt om kva utstyr ein bør ha.

Håper dette høyrest interresant ut for fleire, og att de har anledning til å bli med. Er datoen vi har sett vanskelig for fleire, kan vi alltids finne ein annan dag. Gi i så tilfelle beskjed om dette.

Medlemsmøte kl. 19:00

19. feb. 2020

Utemøte: Nattfoto. Vi møter opp foran Esso-stasjonen kl. 19:00. Vi benytter tiden til å fotografere i byen under dårlige lysforhold. Det er nødvendig å ta med stativ. Om det er noen som mangle så kan man låne av meg. Ring meg på tel.: 92085247

Medlemsmøte kl. 19:00

15. april 2020

Tema: Makrofoto

© 2018 Førde fotoklubb